Huis leegruimen na overlijden

Een dierbare verliezen is voor veel mensen een zware tijd met veel emoties. Er moet van alles geregeld worden, zoals de begrafenis en administratieve zaken. Dit komt vaak allemaal tegelijk op u af. Omdat we begrijpen dat het ontruimen zowel een beladen als tijdrovende klus kan zijn, is er Woningontruiming van der Spoel. Of u nu beslist voor een aanpak waarbij alles zo snel mogelijk weg moet zijn, of even de tijd wil nemen. Wij komen persoonlijk bij u langs om alles te bespreken en de ontruiming naar uw wensen te laten verlopen.

Huis leegruimen na overlijden

Werkwijze

Bij het ontruimen van het huis van een overledene duiken er veel vraagstukken op. Wat moet u doen met waardevolle spullen? Gaat u het huis met familie of alleen uitruimen? En wat gaat er gebeuren met het huis? Omdat dit allemaal moeilijke vragen zijn, vragen we u om de tijd hiervoor te nemen. Deze top drie tips geven een inzicht over hoe u bepaalde zaken het best kunt aanpakken.

1. Weet wie wat wil houden

Het is misschien voor de één totaal onbelangrijk, maar het kan voor u juist wel waarde hebben. Probeer daarom te overleggen met uw naasten welke voorwerpen bewaard moeten blijven. Wat ú graag wil houden is hierbij een belangrijke vraag. Het kan moeilijk zijn om iets weg te gooien of weg te geven. Ga daarom bij u zelf na of u er bijvoorbeeld de ruimte voor heeft of het liever bij een naaste ziet staan.

2. Maak een systeem voor het opruimen

U zult tijdens het opruimen van het huis van alles tegenkomen. Oude spullen, spullen die een belangrijke herinnering vormen voor u of voor uw naasten. U hoeft niet alles in een keer te beslissen. Het is handig om categorieën te maken: spullen voor uzelf, voor uw naasten, spullen die u kunt verkopen of doneren en overig. Neem geregeld pauzes en kijk per kamer. Zo komt u uiteindelijk tot een goed inzicht. Het is moeilijk om afscheid te nemen, maar probeer wel realistisch te zijn als iets bijvoorbeeld kapot is of u er geen ruimte voor heeft.

3. Schakel de hulp in van een specialist

Als u het moeilijk vindt om de woning van een dierbare leeg te ruimen, dan kunt u het natuurlijk ook uit handen geven. Wij zijn zelf ontstaan na het overlijden van een familielid, en weten daarom wat er allemaal bij een woningontruiming komt kijken. We nemen de tijd voor u en uw verhaal en zorgen zo voor een woningontruiming die voldoet aan de wensen van u en uw naasten. Op die manier kunt u op een vredige manier afscheid nemen van de woning.

Als u heeft besloten om ons in te schakelen voor het ontruimen van de woning, komen we eerst bij u langs. We luisteren naar uw wensen en kunnen verschillende taken uit handen nemen. Wij helpen met:

 • Sorteren van uw bezittingen
 • Recycling van plastic, chemisch afval en apparaten
 • Afvoeren van afval
 • Opkopen van de inboedel na het overlijden
 • Het huis schoon opleveren
 • Het huis klaarmaken voor opleveringsinspectie
 • Oude spullen een tweede leven geven bij een nieuwe eigenaar

Verpleeghuis of zorgcentrum

Als de overledene heeft gewoond in een verpleeghuis of een zorgcentrum, zijn hier bepaalde regels aan verbonden. Vaak moet de kamer al snel opgeleverd worden en voldoen aan verschillende eisen. Wij komen meestal persoonlijk langs, maar als er weinig tijd is, is een gesprek per telefoon ook een handige optie. Ter voorbereiding is het  handig vast bij de volgende vragen stil te staan:

 • Moet de vloerbedekking weggehaald worden?
 • Kunnen de eventuele gordijnen weg?
 • Welke spullen moeten we apart houden?
 • Zijn er spullen die gerecycled moeten worden?

U ontvangt per mail een offerte van ons als wij weten wat er moet gebeuren. Bruikbare spullen krijgen een nieuwe plek, het afval is afgevoerd en de waardevolle spullen laten we achter. De kamer wordt bezemschoon opgeleverd aan uzelf of aan het zorgcentrum of het verpleeghuis.

R. Sanne
9 reviews

Ze waren snel en efficiënt in het leeghalen van de woning en zorgden ervoor dat alles netjes en georganiseerd werd achtergelaten. Het bedrijf zorgde voor een zorgvuldige en respectvolle afhandeling van de situatie.

A. Peter
12 reviews

Het team was vriendelijk en professioneel en namen de tijd om ervoor te zorgen dat alles naar wens was. Het was een emotionele tijd voor mij, omdat de woning van mijn overleden grootmoeder moest worden ontruimd

M. Petra
7 reviews

Het team was zeer vriendelijk en behulpzaam, en ze werkten samen om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep. Ze hielpen me ook bij het sorteren van de spullen die ik wilde houden en zorgden ervoor dat de rest werd afgevoerd op een milieuvriendelijke manier.